PlusTech Sweden AB Ronny

PlusTech tar norsk suksess til det svenske markedet

Thu, 11/29/2018 - 09:26
I over 16 år har PlusTech hjulpet nordmenn å kjøpe og selge anleggsmaskiner, lastebiler og busser. Nå står Sverige for tur. – Vi skal ta med alt vi har lært inn i det svenske markedet, sier Karstein Berg, daglig leder i PlusTech.

Etter å ha jobbet lenge med planleggingen, er nå PlusTech Sweden AB endelig et faktum.

– Vår første ansatt i Sverige startet 1. august, og vi har allerede fått resultater, sier Berg.

Tryggere handel

PlusTech er et selskap med store ambisjoner. At handelen er trygg for begge parter, er viktig for bedriften. PlusTech har tidligere handlet mye med Sverige. Det er derfor et naturlig grep å etablere seg i nabolandet.

– Vi ser at svensker ofte har behov for å snakke med svensker. Et svensk firma med svenske ansatte vil gjøre handelen både smidigere og tryggere, sier Berg.

I tillegg peker han på at auksjon er langt vanligere i Sverige enn megling. Det tror Berg er et fortrinn.

– Det gir mindre konkurranse. Men megling er også en tryggere måte å selge på. Vi gjør hele oppgaven, besvarer forespørsler og lager kjøpekontrakter. Vi tar oss av alt fra A til Å i salget. Det blir enkelt og trygt for både kjøper og selger. Og dette er noe som mangler i det svenske markedet, sier Berg.

Har du maskin eller kjøretøy du skulle solgt? Ta kontakt med en av våre utemeglere her.

Har trua

Daglig leder Karstein Berg har stor tro på den nye satsingen. Blant annet øyner han verdien i økt eksport og import mellom Norge og Sverige.

– Vi har mulighet til å øke eksporten over grensene. Da hjelper det å ha folk som kan regelverket og kjenner markedet i Sverige. Dessuten bor det 2,5 millioner mennesker bare i Stor-Stockholm. Det er halve Norge! Dette har jeg knalltrua på.

Det har også Ronny Svensson, første ansatt i Plustech AB og ansvarlig for Sverige-etableringen. Han mener forskjellene i de to markedene kan komme PlusTech til gode.

– Den viktigste forskjellen er at det ikke har vært andre alternativer enn auksjoner i Sverige, fordi Blocket.se er så dominerende. Men du får ofte ikke rett pris for større maskiner, og da er det en fordel at PlusTech kan megle, sier Svensson, og fortsetter:

– Vi er jo sikkerheten mellom kjøper og selger. Vi ser at alt går riktig for seg. Det er nok nytt i Sverige. Så fort de lærer seg hvordan det fungerer, blir dette bra.

Ser fremover

Svensson gleder seg til å bygge opp den svenske avdelingen. Han tror PlusTech-navnet og selskapets lange erfaring er nyttig drahjelp.

– Vår største fordel er at vi er så godt etablert i Norge. Vi har moderlaget i ryggen og et bra rykte. Det skal bane vei for oss her i Sverige, sier Svensson.

Karstein Berg er sikker på at Ronny Svensson får flere kolleger i løpet av 2019. Hvor veien går etter Sverige, er han forsiktig med å slå fast, men Berg ser utvilsomt fremover.

– Det er enklest å starte nærmest. Vi begynner i Sverige, så får vi se hvordan det fungerer der. Klarer vi å slå oss opp ordentlig blant svenskene, er vi godt rigga for fremtidig vekst, sier Berg og avslutter:

– Men én ting er uansett sikkert: Vi skal være best på megling.

Søk blant våre salgsobjekter her. 

mäklare Ronny Svensson