PlusTech feirer 20 år i 2022

Plustech AS gjennom 20 år

fre 11/02/2022 - 11:12
Fra kløyvsag til 180 tonns Gravemaskin

PlusTech er en hektisk bedrift, og de ansatte er langt fra arbeidssky. På 20 år har selskapet bygd seg opp fra ingenting til en årlig omsetning på 320 millioner kroner. Bli bedre kjent med noen av menneskene bak suksessen.

Meglingseventyret som i dag utgjør PlusTech startet i det små, og det var slettes ikke opplagt at det skulle handle om anlegg, lastebil og buss. Daglig leder Karstein Berg forteller:

- Ideen var å megle brukt utstyr, og da snakker vi alt mulig slags utstyr. Vi meglet fyranlegg, sagbruk, telefonsentraler – ja, alt mellom himmel og jord. Det første vi solgte var ei kløyvsag, av alle ting. Det er et stort spenn fra sag, til gravemaskiner på 180 tonn, ler Karstein. 

Daglig leder i PlusTech, Karstein Berg.
Daglig leder Karstein Berg 

Det skulle vise seg å gå seks måneder før den første gravemaskina ble solgt – en Samsung 130 som ble formidlet over til Sverige.

- Det hjalp oss å spisse bedriftsstrategien, og vi la fort om driften til å handle om anleggsmaskiner, lastebil og buss. Der fant vi vårt marked, og der har vi vært siden.

Les mer om meglertjenester

 

PlusTech i tidlige år

I nesten to år satt Karstein mer eller mindre alene og ringte opp kunder. Svaret han fikk var stort sett at det kunne de «fikse selv». Det var først da Solberg Maskin turte å teste konseptet at ballen begynte å rulle skikkelig.

- Solberg Maskin gav oss jobben med å megle 3 gravemaskiner og to lastebiler. Da løsnet det endelig for oss, forteller Karstein. - De skjønte at de kunne spare både tid og penger på å gi oss jobben, selv kunne de bruke tiden sin på egen kjernevirksomhet, sier Karstein.

Lina Fagerli er annonseansvarlig i PlusTech, og kan vitne om en rivende utvikling.

- Markedsføring er et univers i konstant endring, endringer også PlusTech har måttet henge med på. Der det før gikk i printannonser i aviser, tidsskrifter og fagblader er det nå så godt som heldigitalt, sier Lina.

Annonseansvarlig Lina Fagerli
Annonseansvarlig, Lina Fagerli

- Du kan tro det ble en real «game changer» når vi begynte å annonsere digitalt gjennom finn.no. Vi var først ute med anleggsutstyr der. I dag er vi til stede på alle de største plattformene i Norden og Europa, og vi har så langt solgt til over 80 land over hele verden.

Se annonsetorget

 

Utvikling over to tiår

I mange år fikk PlusTech sitte alene på tronen. Når konkurrentene etter hvert begynte å dukke opp ble det enda tydeligere at god service og gode relasjoner er noe kundene setter høyt.

- Konkurransesituasjonen er mye skarpere i dag, det lever vi godt med. For å få tillit hos kunden er vi selvfølgelig nødt til å være best i klassen, og det finnes ingen snarvei til det. I dag har vi utemeglere som oppsøker kundene i både Norge og Sverige. På den måten får de et fast kontaktpunkt, en god relasjon, som alltid sørger for enkel, trygg og effektiv handel, sier Karstein Berg.

Videre forteller han om det han kaller en suksessfaktor for selskapet.

- Det handler om å ha de beste ansatte på laget. Kundene våre forventer at vi er faglig dyktige, allsidige og løsningsorienterte. Så er det viktig å være tilgjengelig hele tiden - vi skal tross alt spare tid for kundene våre, ikke legge beslag på den.

Les mer om salg og eksport

 

Slår røtter i Sverige

Johan Borg er selskapets svenske alibi, og er i ferd med å slå solide røtter i nabolandet.

Megler i Sverige, Johan Borg
Megler i Sverige, Johan Borg

- Etter at vi startet PlusTech Sweden AB har det egentlig bare gått oppover. Det er tydelig at også svenskene tar oss godt imot, og vi er nå tre ansatte som betjener det svenske markedet. Vi er nok kommet for å bli, forteller Johan.

Finn din kontaktperson i PlusTech

 

De neste 20 årene

Blant de som gir utstyret nye eiere, finner vi Øyvind Bjørkøy. Han ser positivt på fremtiden i selskapet og legger vekt på at man hele tiden må være i front.

øyvind

- Jeg tror vi vil se store endringer fremover og det er mange ting som spiller inn. Vi må hele tiden vurdere om vi jobber riktig og at vi legger til rette for en effektiv og trygg handel. Videre vet vi at det grønne skiftet vil ha større betydning fremover, og vi vil måtte tilpasse oss teknologisk nyskaping fortløpende. Jeg tror ikke det er nok å bare henge med i svingene, vi må være i front og ta lederposisjon – da har vi alt å vinne!

Skal du kjøpe eller selge anleggsutstyr, lastebil eller buss? Ring PlusTech på (+47) 415 52 300 eller send oss en e-post på plustech@plustech.com i dag.