Scania Sigurd

Som treåring ble Sigurd Scania-mann på sin hals

tir 02/10/2018 - 14:59
Drømmen var å finne en lastebil helt lik den han kjørte som barn. Etter åtte års leting etter en orginal Tømmermo-bil, valgte Sigurd Einar Eidsmo å lage en kopi.

Han fikk det vel inn med morsmelka. Tre år gammel flyttet han til Namdalen, der faren skulle ta over hjemgården. Onkelen hans kjørte langtransport for Tømmermo Transport, og gutten brukte hver ledige stund til å sitte på.

– Jeg vokste opp med onkel, Tømmermo Transport og lastebilene, sier Eidsmo i dag.

Scania for alltid

Han er Scania-mann på sin hals, Eidsmo. Noe av det skyldes V8-motorene, resten er vanskelig å forklare. Men han er ikke i tvil om hvor det kommer fra.

– Onkel var mest opptatt av jobben, men eieren av Tømmermo var ivrig Scania-entusiast. De hadde lokaler rett ved Scania, så jeg gikk jo og tråkka rundt disse gutta gjennom hele oppveksten. I tillegg hadde jeg læretiden min der, så det måtte vel nesten bli sånn, forteller han.

Hver gang han hadde fri, satt han på med onkelen. Det ble mange timer i passasjersetet for den unge Eidsmo – eller «Vabis» blant venner. Etter Scania Vabis, selvfølgelig. Hvor gammel han var da han først fikk kjøre selv, vil han helst ikke si.

– Men det var en Scania 140, forgjengeren til 141. Det ble en helt spesiell opplevelse, og siden har jeg prøvd å få tak i en helt likedan lastebil.

Den originale

Han saumfarte lenge selv. Ikke bare etter en Scania 141, men en original Tømmermo-bil. Etter åtte år måtte han gi opp. I stedet bestemte han seg for å lage den selv. Det skulle bli en fem år lang prosess.

– Jeg måtte kjøpe en ordinær Scania 141 og bygge den om. Problemet var at hytta på den jeg kjøpte var helt råtten. Den var bare kjeks. Men jeg fikk til slutt tak i ei hytte fra Sverige, fra en tømmerbil, passende nok, som stammet fra en Scania 111.

Det ble mye arbeid, selv for en verkstedleder. Ikke bare måtte hytta skiftes ut, men selve rammen måtte kuttes i to, og inneholder nå bakdelen fra enda en bil. Til sammen består bilen i dag av deler fra fire forskjellige biler. Interiøret har han laget selv.

– Men nå er den så nært opp til en original 141 Tømmermo-bil som du kommer, sier han fornøyd.

Bilder fra oppussingsprosessen finner du nederst i artikkelen.

På utkikk etter Scania lastebil? Se hele vårt utvalg her.

Fri religionsutøvelse

I dag brukes bilen mest på treff. Det passer Eidsmo bra.

– Målet mitt var aldri at den skulle bli en utstillingsbil. Tvert imot var det et poeng for meg at den ikke skulle være overrestaurert. Jeg ville ha den autentisk, slik jeg husker den. Den er i samme stand som da Tømmermo hadde den på 80-tallet.

Vennene i transporthistorisk forening synes dette er stas, og flere av dem har vært med og hjulpet til. Til og med Volvo-entusiaster.

– Ikke helt uten vennskapelig knuffing, selvfølgelig. Min Volvo-frelste kompis liker å si at han bare har dårlige kompiser, flirer Eidsmo.

Men de har jobbet godt sammen om dette prosjektet, som med så mange andre. Nå venter neste kapittel.

Scania i solnedgang

Veien videre

Tomta skal ryddes, og Eidsmo har mye gammelt utstyr han må bli kvitt. Til det håper han å bruke PlusTech.

– Jeg ser jo PlusTech støtt og stadig på Finn.no, men anledningen har aldri bydd seg. Nå er det høyaktuelt å bruke dem, sier han.

Men det markerer ikke slutten på Eidsmos prosjekter. Langt ifra. For på Kyrksæterøra står en Briab-tilhenger, 1984-modell, til sandblåsing. Han og en kompis bygger opp en garasje de skal bruke som verksted. Her skal tilhengeren mekkes sammen igjen. For Eidsmo er klar:

– Man må jo ha et komplett vogntog når en først skal ha bil.