Utemegler Erik Lyngar PlusTech

Fikk drømmejobben

ons, 03/06/2019 - 12:23
PlusTech-megleren jobber med store kjøretøy og har alltid hatt en interesse for bil. Men Erik Lyngar er aller mest opptatt av mennesker.

Salgsrådgiveren fra Lørenskog er ikke typen til å sette seg ned og gjøre de samme rutinene år etter år. Så da rekrutteringsbyrået ringte og lurte på om 43-åringen ville bytte beite, var han ikke vond å be.

– Jeg liker å utfordre meg selv og lære nye ting. Derfor var det naturlig å takke ja, og det er jeg glad jeg gjorde, sier Lyngar, som nå har jobbet i PlusTech i et halvt år.

Fra bil til maskin

Han jobbet som bilselger da hodejegerne trakk i avtrekkeren. Interessen for bil har vært der siden barndommen.

– Den er der ennå. Maskiner og lastebiler er derimot ganske nytt for meg. Men som de fleste gutter synes jeg jo det er spennende med alt som er stort, har motor og rører på seg, humrer Lyngar.

Først og fremst tror han det var allsidigheten som gjorde at han ble snappet opp av rekrutteringsbyrået.

– Jeg har både drevet eget firma og jobbet i restaurantbransjen før jeg begynte med bil. Begge deler lærer du enormt mye av, forteller han.

Menneskekjenneren

Lyngar blir beskrevet av andre som en svært dyktig selger. Det tilskriver han delvis fortiden sin.

– I de tidligere jobbene mine måtte jeg lære å tilpasse meg alle typer mennesker. Nå er det helt naturlig for meg, og jeg glir nok godt inn sammen med forskjellige folk fra alle samfunnslag. Det tror jeg er viktig.

Megleren har noen helt konkrete salgsprinsipper han mener er avgjørende for suksess:

– Du må tørre å ta opp prisspørsmålet raskt. At jeg klarlegger det med en gang, sparer meg for mye arbeid. Er du ikke tøff nok til å si at dere skal bli enige om en pris her og nå, risikerer du å bruke mye tid og energi på etterarbeid, sier han.

Lyngar forteller om et gledelig halvår som nyansatt.

– Jeg stortrives med denne måten å jobbe på. Du utvikler deg og lærer hele tiden i denne jobben. Så fort jeg føler at jeg stagnerer, kjeder jeg meg. Men dit kommer jeg ikke her. Her er det alltid noe nytt!

Den rastløse sjelen har funnet et hjem. Nå gleder han seg til å kunne bidra med å utvikle PlusTech videre.

– Nå skal jeg være her så lenge de vil ha meg. Bedriften har en flat struktur og en kultur for å si det man mener. Jeg tror det å dele av egen erfaring, og å lytte til andres, er avgjørende. Så det passer meg godt, avslutter Lyngar.

Har du anleggsmaskin, lastebil eller buss for salg? Ring Erik på +47 990 43 100 eller send en mail til erik@plustech.com 

Erik Lyngar Volvo hjullaster